Als fractievoorzitter van GBG heb ik deze week tijdens een formeel overleg met andere fractievoorzitters voorgelegd om, als steunbetuiging aan én het delen van leed met onze gemeenschap die een Marokkaanse achtergrond hebben in Gouda, €1,- per inwoner te doneren. 

Na de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië begin dit jaar had de fractie van GBG een motie in stemming gebracht, ondersteund door een aantal andere fracties, om €1,- te doneren en deze motie haalde geen meerderheid. Tot grote teleurstelling leverde het een politiek debat op wat, achteraf gezien, werd betreurd door alle fracties. Om een soortgelijk debat te voorkomen en om de pijn voor onze inwoners niet verder te vergroten die familieleden, kennissen en vrienden hebben verloren is gekozen voor deze voorbespreking. 

Helaas is gebleken dat er ook nu, maar in lijn met de uitkomsten van en standpunten voor de motie in februari, geen meerderheid is voor dit initiatief.

De fractie van GBG betreurd deze uitkomst (wederom). De verschillende mooie initiatieven vanuit onze samenleving worden nauwlettend gevolgd en, daar waar mogelijk, openlijk gesteund.

Delen
Chat openen
1
Hallo, kan ik u ergens mee helpen? - Rüstem Çetin | Fractievoorzitter GBG