UNDERCOVER DE STAD IN!

Het zal u niet ontgaan zijn dat onze Burgemeester wijkbezoeken heeft afgelegd om te kijken wat nu de werkelijke veiligheidsbeleving is bij mensen. Hij ging ‘undercover’ omdat men hem niet zou herkennen. Nu heb ik als “G. Stroopwafel” zijn voorbeeld gevolgd en ben met een aangemeten pruik naar de raadsvergaderingen gegaan.

Gelukkig had niemand mij door en kon ik met andere ogen eens zien wat de nieuwe gemeenteraad Gouda er van bakt. De raad is qua bezetting fors vernieuwd en het kon niet anders of dat zou toch tot een heldere en betere besluitvorming leiden.

Raadsbrede samenwerking is voor alle raadsleden een belangrijk thema zo heb ik mij laten vertellen. Maar de raadsbrede samenwerking beperkt zich tot 4 thema’s w.o. de viering van het 750 jarig bestaan van de Stad Gouda. Waarom niet alle onderwerpen die voor Gouda belangrijk raadsbreed aanpakken, daar zit u toch dames en heren raadsleden voor?

Hoera, voor een feestje voorbereiden in verband met ons 750 jarig bestaan zijn 35 raadsleden wel bereid om met elkaar samen te werken. Dat is ook leuk om tenminste 750.000 aan euro, uw en mijn belastingcenten, met elkaar uit te geven. Maar als die raadsleden nu ook eens gingen samenwerken om de bijna 300 miljoen aan schuld die wij als Gouda hebben versneld af te lossen dan zou ik pas een feestje organiseren. Neen, deze ellende schuiven we door naar de inwoners die opnieuw het gelach mogen betalen. Sterker nog de komende twee jaar laat deze vernieuwende gemeenteraad de schuld nog verder oplopen voor ‘eigen’ feestjes en wat nog meer staat in het coalitieakkoord.

Over de rest wat in de stad moet gebeuren hebben we dus een coalitieakkoord en daar moet de oppositie van afblijven en alleen maar netjes volgen of tegenstemmen. Met enige regelmaat werd ook gewezen op de geheime en vertrouwelijke vergaderingen van de gemeenteraad. Wat moet er in Gouda geheim zijn en blijven wanneer er op de tribune al wordt gemompeld dat het hier ging over Supinfo (Franse ICT-hogeschool) en de Turfmarktkerk.

Waarom in het geheim, is dat omdat dit een blamage is voor het college aangezien aan Supinfo geen gemeentegarantie wordt verstrekt?

Met mijn pruik op heb ik op Google eens gekeken wat Supinfo voor een bedrijf is. En bij het lezen van de info over deze Franse ICT-Hogelschool (en geen universiteit) kan ik mij voorstellen dat wij de boot hebben afgehouden. Ik zal hier niet herhalen wat er op de website van https://gemeentebelangengouda.nl/voorzichtigheid-supinfo/ staat vermeld.

Je vraagt je zo langzamerhand af hoe lang het gaat duren voordat alle inwoners van Gouda dit gedoe van de gemeenteraad blijven goedvinden. Een burgeropstand zie ik in Gouda nog niet zo snel gebeuren aangezien iedereen nog met enige regelmaat zijn Goudse Stroopwafel kan nuttigen. Zodra dat niet meer kan komt het volk in verzet en zal ik als Gerrit Stroopwafel de ‘meute’ aanvoeren en vooraan in de rij lopen richting Huis van de Stad. Wel met mijn pruik op want stel je voor dat iemand mij gaat herkennen dan is de Stroopwafel daadwerkelijk verdwenen!.

Uw (oproerkraaiende)  Gerrit Stroopwafel.