Roeptoeteren en dan ook nog mijn stem willen hebben voor de gemeenteraad!

De afgelopen weken is met enige regelmaat mijn bloeddruk tot ongekende hoogte gestegen. Niet vanwege inspanningen of te veel zout te hebben gesnoept maar vanwege het mateloos ergeren aan de verkiezingscampagnes. Vier jaar lang zie of hoor je niets van de politieke ‘eigenheimers’ maar vlak voor de verkiezingen tarten ze de inwoners van Gouda alsof de wereld afhangt van een uitslag van gemeenteraadsverkiezingen.

Niet alleen via de brievenbus wordt je bestookt met inlegkranten en flyers maar ook nog eens langs de kant van de weg waar de ‘smoelwerken’ van lijsttrekkers je moet doen geloven dat alles beter wordt in Gouda wanneer je maar op hun partij stemt.

En dan zaterdag 17 maart j.l. met een gevoelstemperatuur van min 15 graden op de verkiezingsmarkt kom je de ‘campagnestrijders’ ook nog eens in levenden lijve (of wat er van zichtbaar was) tegen. Wie heeft er nu zin om bij deze temperatuur nog te praten over ‘schimmel’ in woningen of hoe ‘positief’ Gouda wel kan worden met het geven van een stem. Ook die partij die een stroopwafel aanbood met min 15 graden krijgt mogelijk nog een schadeclaim van Gerrit gelet op het breken van mijn kunstgebit bij de eerste hap. Gelukkig stond er ook nog één partij die tenminste beloofde dat Gouda een stuk ‘zonniger’ kan worden wanneer je op hen stemt. Logisch dat GBG een zetel heeft gewonnen want een beetje meer zon kan iedereen met dit soort temperaturen altijd gebruiken. En bij die partij is ‘afspraak-afspraak’ want zonniger wordt het altijd richting juli.

Maar ook via twitter lieten de politici zich van hun beste kanten zien. Vooral door aan te geven wat zij allemaal hadden gerealiseerd voor de stad door hun optreden. Een twitteraar begon zijn politieke loopbaan in september vorig jaar door vooral op te vallen met de inhoud van zijn tweets. Alsof hij al jaren meeliep in het politieke landschap verkondigde hij de meest onzinnige onzin. Na de verkiezingen toen duidelijk werd dat zijn partij had verloren verdween hij van twitter. Het leek inderdaad een reiger die aan komt vliegen de boel ‘onderschijt’ om vervolgens weer weg te fladderen. Op dit soort kandidaten zit Gerrit niet te wachten en de inwoners van Gouda ook niet zoals op 21 maart duidelijk werd. Kortom, al het gedoe rond campagne voeren heeft niet veel wijzigingen gebracht in het politieke landschap. Inwoners van Gouda laten zich niet gek maken door een stelletje ‘gebak’ uitdelende kandidaten of partijen die zo nodig het werk van cyclus over nemen onder het motto ‘kijk mij eens hard werken’. Neen, dames en heren kandidaten kom maar eens terug wanneer je iedere week de rotzooi, in het kader van gescheiden inzameling van het afval, voor mijn deur komt opruimen dan zal ik eens nadenken over op wie ik ga stemmen.

Tot dat moment troost ik mij met de gedachte dat er, ondanks de mooie beloftes die zijn gemaakt tijdens de campagne, er niet veel zal veranderen op korte termijn in de mooie stad Gouda. De enige zekerheid die ik wel heb, maar die werd slechts door één politieke partij aangeboden, is het feit dat de temperatuur omhoog zal gaan op weg naar een warmer en ‘zonniger’ Gouda.

 

Van uw, tot op het bot verkleumde, 

Gerrit Stroopwafel.