Ouderen

 

Speerpunten:

  • Instellen Kennispunt voor ouderen en hulpbehoevenden over comfortabel en veilig wonen in de wijk (onderbrengen wijkteams).
  • Jeugd en eenzame ouderen kennis en ervaring laten delen door o.a. via verbetering (digitaal) contact met de buitenwereld.

Instellen kennispunt

Over ouderen en wonen wordt veel gepraat en geschreven. Mensen bereiken hogere leeftijden en blijven langer jong. Senioren willen, met behoud van hun eigen verantwoordelijkheid, zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel blijven wonen. Veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom wil GBG een Kennispunt instellen, speciaal voor ouderen en hulpbehoevenden. Hier wordt informatie gegeven over comfortabel en veilig wonen en het voorkomen van sociaal isolement door gebruik te maken van technische en digitale mogelijkheden. Een eenvoudige en efficiënte wijze van aangifte doen maakt daar onderdeel vanuit.

 

Kennisuitwisseling ouderen/jeugd

Voor senioren geldt dat zij volop in het leven blijven staan. Hun kennis en ervaring is dusdanig belangrijk dat GBG een beroep doet op hen om die te delen met de jeugd. GBG gaat een actieve rol spelen als verbinder tussen jong en oud. GBG gaat brainstormsessies organiseren tussen jong en oud om tot een plan van aanpak te komen. Een van de zaken waaraan wordt gedacht is de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. GBG wil dit vooral sámen doen!! Het doel daarbij is om van Gouda een nog socialere omgeving te maken.

 

< Ga terug naar onze standpunten

 

Chat openen
1
Hallo, kan ik u ergens mee helpen? - Rüstem Çetin | Fractievoorzitter GBG