‘Nederland gaat weer aan ….’

Las ik in een advertentie van een tv-verkoper die studenten wil bewegen om schoolspullen te kopen waaronder mobiele telefoons, tv-toestellen etc. Maar dat ‘gaat weer aan…..’ geldt ook voor de dames en heren politici in Gouda. En dat wordt de hoogste tijd want de ‘tent’ staat volgens mij al twee maanden stil. Het wordt dus “Gouda gaat weer aan….”.

Twee jaar terug zaten we nog in een bestuurscrisis zonder College van B&W. Kommer en kwel werd over ons afgeroepen omdat de Burgemeester alles in zijn eentje moest doen. De stad werd niet bestuurd en de ondernemers spraken er schande over. De afgelopen twee maanden heb ik als ‘oude’ en wat ‘belegen’ Stroopwafel dezelfde ervaring opgedaan. Nu was het college er wel maar heb ik niet veel gemerkt van ons dagelijks bestuur. Het probleem rond het afval in Gouda is nog steeds niet opgelost. Plastic zakken hangen de hele week aan de lantaarnpalen en gft bakken worden te laat of helemaal niet geleegd. De bijna een miljoen bezoekers van de stad die van het station naar het centrum lopen worden opgewacht op Vredebest met een lucht van rottende gft-afval in plaats van de geur van warme Stroopwafels. Het visitekaartje van Gouda (de Vredebest) is nog steeds niet aangepakt ondanks de mooie plannen waarover al lang een besluit is genomen.

Inwoners van Gouda worden er moe van en dan te weten dat wij voor de inwoners een van de duurste gemeente van Nederland zijn. Het wordt dus de hoogste tijd dat de dames en heren raadsleden met hun wethouders aan de bak gaan. Minder vergaderen en meer ‘handen uit de mouwen’.

Tenslotte hebben wij als inwoners in maart gekozen voor een gemeenteraad die meer daadkracht gaat tonen. Niet praten over een ‘raadsbrede’ samenwerking maar raadsbreed aan de bak.

Voor het afvalbeleid heb ik ook nog een gratis advies aan de dames en heren van de gemeenteraad.

Omdat er weinig restafval in de ondergrondse containers wordt gestort is mijn voorstel om die bakken open te gooien voor het dumpen van plastic. Zal het aanzien van Gouda een stuk vrolijker maken. De gft-bakken moeten aanzienlijk in aantal toenemen of vaker legen. Niet alleen verstandig om van de stank af te komen maar nog meer om te voorkomen dat de ‘ratten’ het in Gouda gaan overnemen.

Mijn voorstel heb ik besproken op straat en in de kroeg. Iedereen vindt mijn idee uitstekend en ze vragen zich af waarom ik niet bij de verkiezingen voor de gemeenteraad verkiesbaar was. Mijn antwoord is dan altijd dat als ik gekozen was de problemen gisteren waren opgelost maar dat dan niemand meer wat de ‘zeuren’ heeft in deze mooie stad en dat zou het leven een stuk vervelender maken voor een groot aantal mensen.

Dus kom op ‘we gaan weer beginnen…’ en aan de bak alvorens de ‘ratten’ het echt gaan overnemen.

 

Uw Goudse Stroopwafel

(rat),

Gerrit.