Blij met handhaving in Gouda!

Als niet voldoende gerespecteerde inwoner van Gouda verbaas ik mij met enige regelmaat over de negatieve houding van sommige mede-inwoners over de inzet en het harde werken van onze handhavers.

Iedere dag zijn deze ambtenaren op pad om het ons zo plezierig mogelijk te maken en de schatkist van de gemeente en de zakken van onze politici weer flink te spekken. Daar komt bij dat zij mij gratis helpen wanneer ik weer op weg ga met de NS. Met mijn fiets ga ik dan tot de ingang van het station waar ik mijn “ijzeren ros” op slot zet. Daar staat dan wel een bord dat je daar je fiets niet mag plaatsen maar daar heb ik dan maling aan. Tenslotte zorgen de handhavers dat mijn fiets die daar niet mag staan netjes wordt weggezet op het fietsenparkeerdek achter het Huis van de Stad. Met een gerust hart waken zij over mijn fiets. Wanneer ik s ‘avonds dan weer het NS-station verlaat loop ik naar het fietsenparkeerdek om daar mijn fiets weer netjes op te halen. Ik kan de handhavers niet dankbaar genoeg zijn dat zij voor mij de fiets netjes op een “draagplank” naar het Huis van de Stad brengen om vervolgens de fiets boven op het parkeerdek te stallen. Om het zoeken niet te moeilijk te maken hebben de handhavers ook nog eens een sticker aan mijn stuur gehangen. Ik heb zelfs eens geprobeerd om mijn fiets naar boven te sjouwen maar de trap op met een fiets is voor deze “grijze” stroopwafel een hele klus en dan heb ik nog niet eens een E-bike (dat kan bruintje niet trekken laat staan tillen). Je kunt er zelfs een hernia van krijgen en mijn regelmatige afwezigheid vanwege ziekte op het werk, jawel als gepensioneerde moet ik door werken tot mijn 67 e jaar dankzij deze regering, wordt ook niet op prijs gesteld. In de avond gaat dat een stuk eenvoudiger met de fiets aan de hand de fietsenhelling af kan mijn kwetsbare rug wel verdragen.

Dus laten we blij zijn dat deze handhavers bereid zijn om ons van dienst te zijn om onze fiets te (her)parkeren wanneer wij aan het werk zijn. De gemeente zijn wij ook dankbaar want een toenemend aantal fietser die met de trein gaat volgen mijn voorbeeld om de fiets voor het station te parkeren. Een dergelijke service van de gemeente kom je in Nederland nergens tegen. Wat meer borden neerzetten van “Geen fietsen plaatsen” zou wel een welkome bijdrage zijn om je fiets wat makkelijker tegen de paal te plaatsen. Mijn advies zou iedereen moeten volgen aangezien het neerzetten van je fiets in het omlijnde vak links voor het Huis van de Stad betekent dat je risico loopt dat anderen (niet handhavers) je fiets stelen, iets wat toch regelmatig gebeurt.

Al met al is deze tevreden Stroopwafel wat trots op onze handhavers en hoop dat zij nog jaren lang mijn fiets netjes willen verplaatsen wanneer ik weer eens snel de trein moet halen. Mocht mijn fiets op een avond niet meer op het fietsenparkeerdek staan dan weet ik er altijd nog wel een te vinden in het witte vlak voor het Huis van de Stad. En reken maar dat deze fietsen van onder meer raadsleden van prima kwaliteit zijn!

Uw dankbare en fietsende,

stroopwafel Gerrit Stroopwafel.