Wel of geen ‘meesterfondsenwerver’ in Gouda

Opnieuw krijgt de gemeente Gouda te maken met de komst van de ‘meesterfondsenwerver’ Tarik lbn Ali. Wanneer hij spreekt stroomt het geld binnen voor de financiering van een Moskee. Als rasechte Goudse (Gerrit) Stroopwafel lees ik de krant en vraag mij af wat hier nu mis mee is.

Waar in het verleden het CDA en de CU te hoop liep om te waarschuwen voor deze ‘meesterfondsenwerver’ zijn deze fracties nu muisstil. Ongetwijfeld het resultaat van het toetreden van deze fracties tot het college van B&W. Dan past het ineens niet meer om in het openbaar te waarschuwen voor deze man. De vraag blijft natuurlijk of waarschuwen wel nodig is. Voor sommige heeft Tarik Ibn Ali een slechte naam gelet op zijn verleden. Maar misschien geldt hier ook wel de bankkreet die Theo Krins zeker zal aanspreken nl. “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”. De man zal zich misschien wel hebben ‘bekeerd’ in het doen van uitspraken.

Zo,n bekering past toch ook in het denken van onze christelijke fracties of zie ik door ‘de stroop de stroopwafel niet meer’.

Dat de VVD wel vragen heeft gesteld begrijp ik ook niet zo goed. Dat is toch de partij die ‘het vrije woord’ hoog in het vaandel heeft staan? Past het dan wel om nu vragen te stellen of moet je niet eerst gaan luisteren wat deze man nu precies te vertellen heeft. Wat ik heb gelezen in onze lokale AD probeert deze man geld uit de zakken te kloppen van de inwoners van Gouda voor de bouw van een Moskee. En gelet op het feit dat hij van 10 euro veel meer weet te maken gaat zijn naam als ‘fondsenverwerver’ zeker op.

Al dat gedoe in Gouda rond de wel of geen bouw van een Moskee heeft al veel tijd, energie, ergernis en voor sommige vreugde opgeleverd.

Hoogste tijd om eens duidelijkheid te verschaffen over hoe het nu precies staat met de vestiging van een Moskee aan de Antwerpseweg. Het wordt de hoogste tijd dat Gouda dit onderwerp eens gaat afronden of komt het college van B&W weer met een “meesterlijke”oplossing a la de PWA-Kazerne.

Als optimistische Stroopwafel zie ik toch wel wat voordelen in de komst van Tarik Lbn Ali. Deze man is in staat om met praatjes heel veel geld bijeen te rapen. Misschien kan de gemeente Gouda deze man op projectbasis inhuren om te zorgen dat de gemeentelijke financiën op peil worden gebracht. Via het aantrekken van bedrijven, het verbeteren van de economie komt er meer geld in het gemeentelijke laadje. Daar moet je dan wel veel voor praten buiten de deur. En als de gemeente niet overgaat tot het inhuren van deze man kan wethouder Jan de Laat deze rol gaan vervullen. Dat wordt zeker een succes want wanneer hij blijft lachten als ‘een boer met kiespijn’, blijft praten als ‘brugman’ en zijn baard laat groeien moet het zeker lukken om nog meer geld uit de zakken van de inwoners van Gouda te kloppen. Als hem dat lukt krijgt hij ook van mij de naam van ‘meesterfondsenwerver’ en kan hij gelijk door naar de Tweede Kamer om daar, via de partij VNL voor Nederland, het volk het geld uit de zakken te kloppen.

stroopwafel Uw “onzinverwerver”

Gerrit Stroopwafel.